Vill du bli en del av vårt team? Skicka in din ansökan här!

  Emma Holmgren, Auktoriserad redovisningskonsult

  Om du skulle berätta för någon som läser ekonomi på universitet, vad gör en redovisningskonsult?

  – Det är mycket mer dialog med kund och kundkontakt än jag trodde. Det är ofta en fördom man har om yrket, att vi som jobbar med revision och redovisning bara sitter framför datorn. Vi har mycket diskussioner tillsammans för att lösa värderingsfrågor och kluriga problem.

  – Studenterna får en liten inblick på universitetet, men i princip jobbar man ingenting med revision. Jag själv började med revision, sedan bytte jag inriktning efter ett tag. Det är en av förmånerna med att jobba på en mindre byrå, att det fanns möjlighet för mig att byta inriktning. Många stora byråer jobbar med antingen redovisning eller revision, vi har både och.

  Vad är bra med att jobba på Money?

  – Det finns mycket bra! Jag tycker att vi har en bra personalpolitik, det känns som att de som driver Money är måna om oss som jobbar här, vi är mer än bara anställda. Det är viktigt för dem att vi har balans i våra liv, vilket är en utmaning för många i dag. Det är fokus på balans och att vi gör det tillsammans.

  – Sedan har vi någonting som heter My Day – sista fredagen varje månad har vi betald halvdag. My Day syftar till att man ska göra någonting på sin lediga eftermiddag som man själv mår bra av. Det kan vara massage, friskvård, man kanske vill åka och träna, hämta tidigt på förskolan eller bara vara hemma, vila och läsa en bok.

  Hur ser du på din egen personliga utveckling i ditt jobb?

  – Jag har alltid haft ambitionen att komma framåt och de som driver Money har utmanat mig. Jag har fått större kunduppdrag, svårare redovisningsfrågor och gått utbildningar. Jag har fått växa med ansvar.

  Vilka karriärmöjligheter ser du?

  – Alla! För det känns som att jag ofta blir utmanad innan jag själv inser att jag behöver det, men jag växer med utmaningen. Det som känns tryggt är att vi har en tight kommunikation och är lyhörda för allas behov.

  – När jag ser tillbaka på min första tid på Money inser jag hur mycket jag har lärt mig. Numera är jag gruppchef på redovisningssidan samt att jag har tagit min auktorisation. Utvecklingskurvan de första åren som ekonom är otroligt brant, det händer mycket.

  Hur länge har du jobbat på Money?

  – Jag började extrajobba under universitetstiden (Civilekonomi på Luleå Tekniska Universitet) och sista månaderna när jag skrev examensjobb. Sedan jobbade jag lite på timmar under sommaren efter examen. Hösten 2018 blev jag heltidsanställd här. Jag var en av de första som blev anställd, vi var endast fyra anställda när jag började.

  Varför ska andra ekonomer söka sig till just Money?

  – En mindre byrå ger större flexibilitet. Jag upplever att vi är lyhörda både inför mål och ambitioner men också mående. Och att vi har roligt ihop och är engagerade i det vi gör. Det är roligt det vi håller på med och vi försöker ha kul tillsammans på vägen.

  – Vi brinner för det digitala, det är viktigt. Vi försöker ligga i framkant genom ett digitalt arbetssätt.
  AI implementeras successivt och kommer med stor sannolikhet kunna ersätta en del av det vi gör idag. Konsultsidan blir viktigare och viktigare, att vara kundens externa ekonomichef. Att analysera, tolka, rimlighetsbedöma och rådge i stället för att knappa in siffra efter siffra. Det går snabbt i vår bransch och en av anledningarna till att Money är så bra är att vi försöker vara i framkant och på tå.

  Hur är Luleå som stad att bo och jobba i?

  – Jag är född och fastfrusen i Luleå! Jag trivs jättebra. Just nu är det en väldigt spännande tid för länet, det händer så otroligt mycket i näringslivet, många företag vill etablera sig här uppe, det är här det händer!


  Frida Risberg, Revisorassistent

  Vad gör du i din roll som revisorassistent om dagarna?

  – Jag granskar olika bolags redovisning och förvaltningen av bolagen, främst genom att granska årsbokslut, men även genom löpande granskning. Arbetsuppgifterna för dagen kan vara väldigt varierande och beror på vilken verksamhet bolaget har.

  Vad är det roligaste med ditt jobb?

  – Det bästa med jobbet är att det är socialt, utvecklande och varierande. Jag arbetar med många olika verksamheter och branscher och det är roligt att få insyn i dessa och att få följa med på bolagens utvecklingsresa.
  En betydande del av jobbet är att analysera siffror och förändringar i dessa vilket jag tycker är jätteroligt. Det är också ett socialt jobb och jag träffar mycket folk då jag är ute hos kunder. 

  Vad är det bästa med att jobba på Money?

  – Vi har en bra kommunikation och det är högt i tak. Vi hjälps åt och är ett bra team. Det finns alltid någon kunnig och kompetent kollega att rådfråga. Uppdateringar i arbetssätt och så vidare kan ske snabbt i och med att organisationen är platt. Arbetsgivaren är nytänkande och modern och har medarbetarna i fokus.

  – Sedan får man tidigt ta ansvar och ha kundkontakt, det är kul och man utvecklas av det.

  Hur tar ni hand om nya som börjar hos er?

  – Jag tycker det är viktigt att lära känna en ny person, stämma av hur det går och säga till dem att våga fråga! Oj vad jag har frågat, och det gör jag fortfarande trots att jag har arbetat flera år inom branschen. Det är det jag gillar med yrket, att det är väldigt utvecklade och lärorikt. Kommer man helt ny från skolan och inte har erfarenhet så är det mycket att lära sig, det tar ett tag att komma in i det.

  Hur länge har du jobbat på Money?

  – Jag har arbetat på Money i fyra år med revision och tycker att jobbet är väldigt utvecklande! Innan det så har jag läst Civilekonom på LTU och arbetat inom redovisnings- och revisionsbranschen några år.